Tehnička pomoć lokalnim vlastima

Samo lokalne vlasti mogu osigurati da se zakonski sistem uspostavi i provodi, a Dogs Trust podupire takve inicijative! Pogledajte kako bi takav sistem riješio problem sa napuštenim psima trajno!

Dogs Trust kao neprofitna organizacija za dobrobit pasa ne može osigurati sredstva za provođenje svih mjera niti može problem riješiti  sama, ali stoji na raspolaganju za savjetodavnu i tehničku podršku lokalnim vlastima koje se samoinicijativno jave i odlučne su da uspostave progresivni, humani, samoodrživi sistem za upravljanje populacijom pasa i osiguraju njegovu dosljednu provedbu.

Program uključuje:
• Savjetodavnu podršku u kreiranju akcionog plana za uspostavljanje zakonskog, humanog Sistema za upravljanje populacijom pasa koji bi jedini problem riješio i efikasno i trajno, tako da se više ne ponovi.
• Tehničku podršku kroz usavršavanje veterinarskih stručnjaka u programu kojeg finansira i koordinira Dogs Trust a koji se provodi u saradnji s Veterinarskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu te druge obuke koje može pružiti
• Savjetodavnu podršku u educiranju školske djece i omladine,te u provođenju kampanja edukacije i podizanja svijesti javnosti
• Korištenje publikacija i drugih resursa Predstavništva
• Prednost u uključivanju u druge programe ako resursi za to postavnu dostupni

Za ovu podršku, kreirali smo stručni Priručnik za podršku lokalnim vlastima u kojem se nalaze detaljne, korak po korak, upute za uspostavljanje svih mjera Sistema, razvijene i provjerene standardne procedure koje Dogs Trust Programa masovne sterilizacije napuštenih pasa, kao i kvalitetnog udomljavanja, te brojne druge korisne resurse.
Stručni priručnik i kratku animaciju možete preuzeti na linku iznad teksta.

KRATKA ANIMACIJA – Sistem za upravljanje populacijom  pasa