BOLT

Rasa: Mješanac, izgledom u tipu Labradora

Starost: 6-12 mjeseci

Spol: Mužjak, kastriran

Veličina: Pas srednje veličine (ima oko 15 kg) i ne bi trebao da više raste

Dlaka: Crne boje sa bijelom flekicom na vratu. Malo se linja i jednom u nekoliko dana je potrebno psa iščetkati/iščešljati.

Odnos prema odraslim i djeci: Bolt je dobar sa odraslim i sa djecom svih uzrasta.

Odnos prema drugim psima i drugim životinjama: Dobar je sa psima i mogao bi biti u domu gdje živi još jedan pas. Znatiželjan je prema mačkama, i uz malo prilagođavanja bi mogao živjeti i sa njima.

Koji tip porodice bi odgovarao za Bolta?

Bolt je jedan mladi, lijepi, veseli i razigrani pas naravi poput Labradora. Posebno je slab na svaku vrstu hrane i voli nagrade. Vrlo je inteligentan i voli da uči. Do sada je naučio svoje ime, komandu sjedi i dođi. Sa njim je potrebno raditi na obuci jer ima potencijal da postane jako lijepo vaspitan pas koji zna sve manire. Na povocu ne vuče osim ako je neko uzbuđenje sa druge strane, poput drugog psa koji ga mami da se igra. U kući je miran i voli da leži na poziciji da su mu svi ukućani na oku. Potrebno je postepeno raditi na prilagođavanu da ostane sam kod kuće. Dobar je i sa djecom i sa odraslima, i najviše bi mu odgovarao dom gdje živi više ukućana ili aktivniji par.

Prijava je obavezna, ali nakon popunjavanja, o udomljavanju možete saznati više i pozivom na 063 299 224.