CARAMELLA

Rasa: mješanac, izgledom u tipu Cao de fila sao Miguel

Starost: 6-12 mjeseci

Spol: ženka, sterilisana

Veličina: Pas srednje veličine (trenutno ima oko 10 kg), ne bi trebala više rasti.

Dlaka: Tigraste je boje i kratka. Umjereno se linja, a jednom sedmično je potrebno temeljito iščetkati/iščešljati.

Odnos prema odraslim i djeci: Caramella je generalno dobra i sa odraslim i sa djecom svih uzrasta. Obraduje se kada vidi novu osobu, stidljivo se upoznaje ali se vrlo brzo se opusti.

Odnos prema drugim psima i životinjama: Prijateljski se odnosi prema psima i mogla bi biti u domu sa još jednim psom. Prilikom kontakta sa drugim psima, u početku je stidljiva ali se i tu brzo opusti.

Koji tip porodice bi odgovarao za Caramellu?

Caramella je veseo i mlad pas koji ima puno ljubavi u sebi i jedva čeka da je pokloni svojoj novoj porodici. Naučena je na kuću i obavljanje nužde napolju. Ostvarila je veliki napredak u socijalizaciji otkako je u našem programu. Jedino što je Caramelli potrebno je puno ljubavi i dovoljno pažnje. Nije zahtjevna i prilagodit će se životu porodice, tako da joj odgovaraju gotovo sve kombinacije porodica – od porodica sa djecom, starijih i mlađih parova do samaca. Njoj je svejedno da li se radi o životu u kući ili stanu. U kući je mirna, a kada izađe, voli da se igra. Ima svoje igračke i voli se igrati s njima. Uz malo truda, Caramella se može naučiti da bez problema ostaje sama kod kuće. Brzo se veže za vlasnika i opuštena je na povocu, a kada je puštena, uvijek se odazove na poziv vlasnika.

Prijava je obavezna, ali nakon popunjavanja, o udomljavanju možete saznati više i pozivom na 063 299 224.