LILLY

Rasa: Mješanac, u tipu Kelpie rase, ali manjeg rasta.

Starost: 6-12 mjeseci

Spol: Ženka, sterilisana

Veličina: Pas male veličine (trenutno ima oko 10 kg) i ne bi trebala više da raste.

Dlaka: Crne je boje sa bijelom flekicom na vratu. Dlaka je kratka. Umjereno se linja i po potrebi se četka/češlja nekoliko puta sedmično.

Odnos prema odraslim i djeci: Lilly je super sa ljudima i djecom.

Odnos prema drugim psima i drugim životinjama: Prijateljski se odnosi prema psima i mogla bi potencijalno biti u domu sa još jednim psom.

Koji tip porodice bi odgovarao za Lilly?

Lilly je jedna mala maza koja vam sama dolazi i traži dodir.  Voli da vježba i da uči. Kada se s njom staloženo radi, nema strahova ni prepreka. Zna svoje ime i dolazi na poziv onoga koga poznaje, pa bi tako to brzo naučila sa svojim trajnim vlasnikom. Potrebna joj je porodica koja je voljna da nastavi raditi s njom kako bi postala savršen pas. Lilly nije oduševljena kupanjem, ali se i na tome može raditi uz pozitivnu motivaciju. Voli da se igra i sama traži igračke. Lilly se uklapa u razne profile ljudi i porodica jer je super pas. Važno je da njena porodica zna kako da postavi pravila – šta se smije, a šta ne, a Lilly će ih vrlo rado poslušati, posebno ako za to dobije neku nagradu. Može živjeti i u kući i u stanu, a sama može ostati do četiri sata.

Prijava je obavezna, ali nakon popunjavanja, o udomljavanju možete saznati više i pozivom na 063 299 224.