Anel Bećirović, Šef predstavništva

Kao vođa projekta, ja se brinem da se naš program ostvaruje bez poteškoća i da održavamo dobre odnose s lokalnim vlastima kako bismo ispunili našu misiju. Jako sam sretan što imam priliku svaki dan raditi kao član velike porodice “Dogs Trust” organizacije i tako doprinijeti kvalitetu života pasa. Svaki je dan u našoj kancelariji drugačiji, svaki dan nosi novi izazov. Kad nisam na poslu, vrijeme provodim s porodicom. Moja supruga i ja imamo dvoje predivne djece i uživamo u poimanju svijeta kroz njihove oči. Također uživam u muzici, putovanjima, planinarenju, plivanju i učenju. Iznenađujuće sam dobar igrač bilijara, barem tako mislim! Volim svoj posao kao i rad s izuzetnim pojedincima, što moj posao čini još interesantnijim!

Muhidin Tabaković, Administrativni asistent kampanja i koordinator trening programa

Ja se brinem za administrativne poslove i ispomoć sam vođi projekta. Jako sam sretan što sam dobio priliku da radim za Fondaciju. Nadam se da će moje iskustvo u radu s različitim međunarodnim organizacijama biti od velike koristi za “Dogs Trust” i njihov projekt u Bosni i Hercegovini. Slobodno vrijeme rado i najčešće provodim s prijateljima uz roštilj. Volim planinariti, plivati, voziti bicikl i fotografirati.

Sanja Bianculli, Službenica za odnose sa javnošću i marketing

Najveće zadovoljstvo za mene je činjenica da imam priliku da uradim nešto korisno i za moju zajednicu i za pse, nedužna i dirljiva bića koja zaslužuju dostojanstvo, poštovanje, ljubav i pažnju. Kao osoba zadužena za sve vidove komunikacije, uživam u svakodnevnim izazovima pronalaženja najboljeg načina da naš rad i ulogu približim javnosti; uvijek se može postići više uz razumijevanje i zajednički rad. Kada ne radim, vrijeme provodim sa porodicom i prijateljima, što uključuje i brojne posebne životinje. Moja kćerka je također veliki ljubitelj životinja i sviđa joj se šta radim. U našem domaćinstvu imamo psa i mačku, a u našim životima još nekoliko posebnih pasa. Biti u Dogs Trust-u je za mene sretna kombinacija onoga što najviše volim i onoga što najbolje radim. Sretna sam, zahvalna i ponosna što sam član ovako fantastičnog tima!

Dino Kurbegović, Službenik za sterilizacije i trening

Rad za fondaciju Dogs Trust je velika čast i privilegija. Moj posao uključuje koordiniranje Dogs Trust programa i osiguravanje da se ispune rokovi, ciljevi i procedure individualnih programa. Ova vrsta posla uključuje puno komunikacije sa veterinarima, lokalnim nevladinim organizacijama i ostalim partnerima Dogs Trust-a u BiH, što za mene predstavlja najinteresantniji i najizazovniji dio mog posla. Kada ne komuniciram direktno sa partnerima obavljam poslove prevođenja za Dogs Trust. U slobodno vrijeme uživam u sportu, fitness-u, čitanju, prevođenju i druženju sa prijateljima.

Ensar Međedović, Viši instruktor u Školi za pse

Bavim se psima više od 20 godina, a sada, kao Asistent kampanja u predstavništvu Fondacije Dogs Trust, moj primarni zadatak je edukacija vlasnika o prednostima sterilizacije i kastracije, obuka i koordiniranje hvatača, te rad na socijalizaciji vlasničkih pasa.. Rad sa hvatačima obuhvata poštivanje Standardnih operativnih procedura Fondacije Dogs Trust koje se zasnivaju na što humanijem hvatanju, transportu i puštanju pasa.
Veliko mi je zadovoljstvo što mogu biti dio tima koji je posvećen humanom i zakonskom rješenju problema pasa lutalica.

Nejra Mašnić, Veterinarski koordinator

Kao Veterinarski koordinator Predstavništva Fondacije Dogs Trust u Bosni i Hercegovini, blisko sarađujem sa svojim kolegama u lokalnim veterinarskim stanicama, kako bismo osigurali dobar odnos i pravilnu njegu svih pasa koji prolaze kroz naš program besplatne sterilizacije.
Kao veterinar i veliki ljubitelj životinja, ponosna sam i sretna što sam dio porodice Fondacije Dogs Trust, i što kroz svoj posao imam priliku pomoći poboljšanju dobrobiti pasa u mojoj zemlji, sa krajnjim ciljem da dođemo do dana kada će svi psi imati sretan dom i kada više neće morati živjeti na ulici.
Moja porodica je imala pse otkako znam za sebe. Jedan od teško povrijeđenih napuštenih pasa je prošle godine ukrao moje srce. Nisam se mogla odvojiti od njega, pa sam ga povela kući. Iako je zbog povrede izgubio jednu nogu, uspio se oporaviti toliko da je uskoro bio u stanju trčati brže nego Forest Gump. Forest, kako smo da i nazvali, je prelijep, dobroćudan “momak” koji čini moj život mnogo bogatijim.

Sabina Hasanbegović, Administativni asistent

Moj posao je da pružim administrativnu i logističku pomoć timu Predstavništva Fondacije Dogs Trust u BiH. Ljubitelj sam životinja, posebno pasa, a motivacija za moj dinamičan posao je i u humanom aspektu misije Fondacije. Ponosna sam što sam dio ovako sjajnog tima!

Elma Šabanović, Obrazovna aktivistica

Prije dolaska u “Dogs Trust” radila sam u osnovnoj školi kao nastavnica engleskog jezika. Rad za “Dogs Trust” daje mi priliku da kombiniram svoju strast prema radu s djecom i svoju ljubav prema životinjama. Cilj mi je pomoći djeci da spoznaju šta znači biti odgovoran vlasnik psa i da nauče kako će ostati sigurna kada se nađu u blizini nepoznatih pasa ili u blizini pasa iz svoje svakodnevne okoline. Kao obrazovna aktivistica držat ću vam radionice na kreativan, zabavan i dinamičan način. Jedva čekam da posjetim vašu školu!

Aida Hulusić, Obrazovna aktivistica

Kao obrazovna aktivistica predstavništva Fondacije Dogs Trust, imam priliku da uživam u radu sa djecom podučavajući ih o veoma važnim i zanimljivim stvarima vezano za brigu o ljubimcima i odgovornostima koje oni sa sobom donose. Po zanimanju sam nastavnica engleskog jezika tako da se radionice pored našeg jezika, mogu održavati i na engleskom jeziku. U toku radionica, učenici razmjenjuju ideje te imaju priliku da izraze svoju kreativnost kroz različite aktivnosti kao što su crtanje, gluma ili učešće u kvizovima. Vidimo se u vašoj školi!

Mirza Jalovčić, Glavni instruktor u Školi za pse

Kao dio tima Predstavništva Fondacije Dogs Trust u BiH, radim na poziciji Asistenta kampanja, te je moj primarni zadatak edukacija vlasnika o prednostima sterilizacije i kastracije i podizanje svijesti o odgovornosti vlasnika prema svojim ljubimcima. Imajući u vidu da je glavni uzrok problema pasa lutalica neodgovorno vlasništvo i napuštanje pasa, posvećen sam da svojim radom doprinesem rješavanju problema napuštenih pasa u našoj zemlji. Po struci sam veterinar, a inače veliki ljubitelj životinja. Moj dom je obogaćen malom ženkicom po imenu Elly, ali i drugim životinjama koje upotpunjavaju moj i život moje porodice. Pas je plemenita i odana životinja koja je sposobna voljeti ljude i služiti im na toliko načina. Zato istinski vjerujem da se o svom psu treba brinuti za cijeli život!

Alma Muratovic, PR i marketing asistentica

Jasmina Feriz, Housekeeper

Mufid Aruković, Instruktor u Školi za pse