Naši obrazovni aktivisti provode zabavne radionice koje se sastoje iz velikog broja interesantnih aktivnosti koje djeca vole i to kroz obrađivanje niza važnih tema koje pomažu izgradnji pozitivne veze između životinja i ljudi, kao i sigurnosti djece u okruženju sa psima, poput:

  • Odgovorno vlasništvo pasa
  • Kako biti siguran u okruženju pasa
  • Potrebe pasa

Naš program edukacije za djecu između 7 i 11 godina odobrilo je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Kantona Sarajevo. Radionice su potpuno besplatne i prilagođene potrebama škola. Radionice   vode dvije kvalificirane prosvjetne radnice koje su prošle i kroz   dodatnu obuku u Londonu u junu 2012. godine. Djeca su budućnost!

Zato smo kreirali naše zabavne i edukativne radionice za djecu između 7 i 11 godina koje već četvtu godinu provodimo u osnovnim školama u Sarajevu. Ovogodišnje radionice uključuju još više zabavnih načina za učenje kroz nadogradnju na prethodno stečeno znanje, interaktivne igre, kao što su kvizovi, te prezentacije za ilustrativnim slikama, a na kraju djeca dobiju simbolične certifikate, kao i pregršt korisnih i zabavnih poklona. Naš glavni cilj je da naučimo djecu kako da budu sigurniji, kao i da ih rano uputimo da bolje razumiju potrebe životinja. Ako želite da dogovorite radionicu za svoju školi ili da saznate više o onome šta radimo, kontaktirajte nas.