Novosti u školi za pse!

Škola za pse sada je na novoj lokaciji: Semizovac bb, u blizini Vogošćanske petlje i A1 puta – Dostupna široj regiji Kantona Sarajevo, Istočnog Sarajeva ali i Zenice!

Instruktori škole usavršili su svoje znanje u Velikoj Britaniji i usvojili najnovije metode za obuku.

Obuka u Školi za pse zasnovana je na principima pozitivne motivacije kao u mreži ovakvih programa obuke koje Fondacija Dogs Trust vodi u Velikoj Britaniji i diljem Evrope.

Kako se prijaviti za Školu za pse?
Prijavni obrazac nalazi se na linku ispod, a možete ga pronaći i u klinikama koje finansiramo u programu besplatne sterilizacije.

Kada je pas spreman za obuku u Školi za pse?
U Školu za pse dobrodošli su svi psi stariji od 2 (dva) mjeseca koji su vakcinisani protiv zaraznih bolesti. Vlasnike savjetujemo da za svog psa osiguraju sve preporučene vakcinacije i revakcinacije, uključujući godišnju vakcinu protiv bjesnila koja predstavlja zakonsku obavezu svih vlasnika pasa.

Koliko traje obuka pasa?
Obuka pasa vrši se jednom sedmično i traje između 5 do 7 sedmica, u zavisnosti od potrebe svakog individualnog psa, a što će procijeniti instruktor.

U koje se vrijeme tokom sedmice vrši obuka?
Obuka svakog psa vrši se od utorka do petka od 12:00 do 20:00 sati, i subotom od 9:00 do 17:00h.

Koliko košta obuka?
Fondacija Dogs Trust do daljnjeg u potpunosti finansira stručnjaka/trenera te zakup poligona i ostale neophodne rekvizite.

Vrste obuke i časova
Grupna obuka – organizovana je za pse koji nisu razvili neželjena ponašanja, a odvojeni grupni časovi organizuju se i za štenad.
Pojedinačna obuka – organizovana je za pse koji već imaju razvijeno neželjeno ponašanje koje treba korigovati.

NAPOMENA: Obuka u Školi za pse ne odnosi se na trening radnih pasa.

Kada ću biti kontaktiran/a radi zakazivanja termina?
Nakon popunjavanja prijavnog obrasca bit ćete kontaktirani u roku od najviše sedam radnih dana. NAPOMENA: Važno je da popunite sva polja u prijavnom obrascu!

Koliko dugo ću čekati da dobijem termin?
Škola za pse sada ima tri instruktora za obuku pasa, tako da će vrijeme čekanja biti znatno skraćeno. Prijave se procesuiraju hronološki – prema vremenu kada su podnesene.

Gdje se nalazi Škola za pse i kako doći do nje?
Škola je od decembra 2016. godine na novoj lokaciji koja ima zatvorene i grijane terene pogodne za rad u svim klimatskim uvjetima, i to na adresi Semizovac bb, odmah ispod Energopetrol pumpe.

Hoće li termin obuke biti pomjeren u slučaju lošeg vremena?
S obzirom na to da nova lokacija Škole ima zatvorene i grijane poligone, pomjeranje termina mogu prouzročiti samo ekstremni vremenski uvjeti. Bilo koje eventualno pomjeranje termina bit će Vam blagovremeno najavljeno.

Brošura Škola za pse – Obuka za svakog psa i principi pozitivne motivacije
(download pdf)

NAPOMENA: Mole se svi vlasnici koji svoje pse prijave za obuku da što redovnije dolaze na zakazane termine jer često izostajanje negativno utječe na uspjeh obuke!