Edukacija školske djece

Uči uz Dogs Trust! Mjesečne online radionice za djecu! Prijavi se!


Prijava za besplatne radionice za djecu:

KONTAKTIRAJTE NAS I UŽIVAJTE U PREDNOSTIMA DOGS TRUST EDUKATIVNIH I ZABAVNIH AKTIVNOSTI: 

      1. RADIONICE UŽIVO

Ovu vrstu radionica najčešće izvodimo u učionici, u školskom dvorištu, u dvorištu predškolskih ustanova, klubova za djecu, biblioteka ili slično. Obrađujemo teme kao što su: sigurnost u kontaktu sa psima i odgovorno vlasništvo pasa. Trenutno radionice u školama po dogovoru možemo provoditi u Kantonu Sarajevo i BPK, gdje za to imamo odobrenje.

      2. VIRTUELNE RADIONICE

Od početka pandemije počeli smo i sa izvođenjem online radionica za djecu iz cijele BiH, a rado ovakve radionice organizujemo i u školama – naši edukatori mogu biti u Vašoj učionici virtuelno kada god Vama odgovara. Jedan cijeli razred može prisustvovati putem linka, a poklone za učesnike dostavljamo u školu. Ovako možemo obrađivati različite teme poput zanimanja kao što je veterinar, razgovarati o udomljavanju pasa, uključiti i druge zanimljive goste, i sl.

      3. AKTIVNOSTI ZA DRUŠTVENU ZAJEDNICU

Ako radite na osmišljavanju projekata kojim ćete sa svojim učenicima pomoći i široj zajednici (kao npr. podizanje svijesti o sigurnosti i odgovornosti, očuvanje okoliša, uređenje zelenih površina…), javite nam se da budemo partneri! Mi ćemo vam pružiti svu našu dostupnu podršku.

Posebno nam je zadovoljstvo što, ako smatrate da bi to Vašim učenicima koristilo, za njih možemo organizovati i posjetu Dogs Trust Školi za pse, ili razgovor sa našim fostering volonterima kako bi naučili nešto više o volontiranju. Javite nam se u bilo koje doba školske godine, rado ćemo vas ugostiti!

OeAcj2E8

 

 

 

 

 

Učite uz Dogs Trust! Nećete ni primijetiti da učite!

Program koji u potpunosti finansira Fondacija Dogs Trust, a koji unapređuje kvalitet obrazovnog procesa i uvijek obraduje djecu, te im pomaže da budu što sigurnija u kontaktu sa psima ili u njihovoj blizini, provodile su se u velikom dijelu Bosne i Hercegovine do početka pandemije virusom Covid-19.
Nažalost, posjete školama su zbog epidemiološke situacije, morale biti suspendovane.
Dok se ne steknu uvjeti za ponovni rad u školama i drugim zatvorenim prostorijama, naš tim za edukaciju čije kontakte možete pronaći na dnu ove stranice, organiziraju aktivnosti na otvorenom uz poštovanje mjera zdravstvene zaštite, kao i putem online radionica, a sve s ciljem da se kontinuitet njihovog rada koji je imao odlične rezultate, nastavi.
Kontaktirajte naše edukatore ako Vaša obrazovna ustanova želi obradovati djecu i omogućiti im da kroz zabavan način nauče o važnoj temi vezanoj za pse!
Za naše online radionice koje obrađuju mnoštvo zanimljivih tema i pomažu djeci da izgrade samopouzdanje, empatiju, ali i da budu što sigurnija sa psima, prijavite se putem linka iznad.

Za sigurnost i dobrobit cijele zajednice!
Vaš Dogs Trust

Suvad Cibra
tel. 063 490 719
e-mail: suvad.cibra@dogstrust.ba

Elma Šabanović
tel. 063 490 980
e-mail: elma.sabanovic@dogstrust.ba

Aida Hulusić
tel. 063 490 971
e-mail: aida.hulusic@dogstrust.ba

Ko nas može pozvati za posjetu i besplatnu radionicu?

  • Osnovne škole, za djecu od 7 do 11 godina;
  • Udruženja za djecu i mlade;
  • Biblioteke.
  • Vrtići
  • Organizatori dječijih festivala i drugih događaja!