Nagrada za humanost prema psima i drugim životinjama

U cilju ohrabrenja i promocije humanosti prema čovjekovom najboljem prijatelju, Dogs Trust nagrađuje dobre primjere humanosti prema životinjama i brizi o njima prema kriterijima ispod. Pogledajte i nominujte!

  • organizaciju
  • udruženje
  • firmu
  • instituciju

koja bez finansijskog interesa pokazuje i/ili promovira iznimno pozitivan primjer humanog odnosa prema psima, kao što su briga o napuštenim psima, promocija dobrobiti pasa, napori ka dosljednoj provedbi humanog državnog Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, pomoć psima u nevolji, pro bono stručno liječenje pasa, i sl.

Kandidati ne mogu biti privatna lica, organizacije ili grupe ljudi koji se bave samostalnim i netransparentnim izvozom/udomljavanjem pasa, posebno ako to uključuje neregistrovane strane donacije, niti komercijalna skloništa i pansioni za pse koji nisu usklađeni sa Zakonom.

Ako u opisu gore prepoznajete svog kandidata za ovu nagradu u vrijednosti od 1000 britanskih funti, nominaciju možete uputiti  putem e-maila, na office@dogstrust.ba u kojem ćete nam napisati kako se vaš kandidat uklapa u naše kriterije za ovu nagradu.

Rok za nominaciju je 1.11.2018. godine.

Jer humanost prema svim živim bićima je bitna za sve nas!

Dobitnik nagrade 2016.: Dobrovoljno vatrogasno društvo "Vratnik"

Dobitnik nagrade 2017.: Gorska služba spašavanja Jablanica

Dobitnik nagrade 2018.: Srednja strojarska škola Fausta Vrančića Mostar