Profesionalci

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH finansira Program profesionalnog usavršavanja veterinara i veterinarskih tehničara, koji sprovodi u saradnji s Veterinarskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, te koji je uvršten u Program cjeloživotnog učenja u Bosni i Hercegovini.

Uslovi za prijavu:
Za usavršavanje se mogu prijaviti veterinari i veterinarski tehničari koji su zaposleni u lokalnoj veterinarskoj stanici. Prioritet imaju veterinari i veterinarski tehničari zaposleni u veterinarskim stanicama u regijama u kojim postoji odobren plan za širenje podrške Fondacije Dogs Trust.
Kako se prijaviti?
Popunjen, skeniran obrazac, ovjeren od strane poslodavca, pošaljite putem e-maila na: applicationvfsdt@gmail.com
DOWNLOAD

Program usavršavanja provodi se tokom 10 mjeseci u godini.
Trening Usavršavanja hirurških i anestezioloških vještina orhiektomije i ovariohisterektomije pasa
Sedmodnevni trening namijenjen veterinarima, zasnovan na intenzivnom praktičnom radu pod mentorstvom bosanskohercegovačkih i britanskih veterinarskih hirurga.
Trening Usavršavanja metoda opće anestezije, efikasnosti analgezije i principa dobrobiti pasa
Šestodnevni trening namijenjen veterinarima i veterinarskim tehničarima.
Cilj Programa je formiranje što većeg broja veterinarskih timova diljem Bosne i Hercegovine koji bi, u saradnji sa svojim lokalnim zajednicama, provodili kampanje masovne sterilizacije napuštenih pasa, te besplatne sterilizacije vlasničkih pasa, kao jednu od važnih mjera Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja.