Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini, Matthew Field, posjetio Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH

Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da je u utorak, 7.8.2019. godine Predstavništvo Fondacije Dogs Trust  posjetio Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini, Matthew Field. Ovom prilikom Šef predstavništva, Anel Bećirović, upoznao je Ambasadora s detaljima društveno korisnog  rada predstavništva ove  najveće organizacije za dobrobit pasa u Velikoj Britaniji i jedne od najvećih u svijetu.

Ambasador Field izrazio je spremnost da podrži rad Predstavništva u svim aspektima, uključujući u naporima da lokalne vlasti uspostave humani, zakonski Sistem za upravljanje populacijom pasa kakav imaju svi razvijeni centri u svijetu i koji će jedini problem napuštenih pasa riješiti trajno i održivo, unapređujući dobrobit i zajednice i pasa.

Inače ljubitelj pasa, Ambasador Field se tokom posjete upoznao i s Nemom, psom u Programu fostering udomljavanja koji baš sada traži pravi dom i vlasnika kojeg će usrećiti. Umiljati i lijepi Nemo odmah je osvojio srce Ambasadora koji je odlučio na svojim društvenim mrežama pomoći da se proširi vijest o tome kakvog vlasnika Nemo traži i kako inače na kvalitetan način možete udomiti psa uz podršku Dogs Trust Programa fostering udomljavanja, ali i kako možete postati Fostering volonter i pomoći da se spasi što više života napuštenih pasa!

Predstavništvo je zahvalno za kontinuiranu saradnju s Ambasadom Velike Britanije koju planira nastaviti i intenzivirati.

Saznajte više o Programu fostering udomljavanja i prijavite se!