Dogs Trust nagradio znanje osnovaca Grada Banja Luka

Osnovci Grada Banja Luka su u organizaciji Predstavništva Fondacije Dogs Trust u BiH, u četvrtak, 10. maja 2018. godine, u Osnovnoj školi “Branko Radičević“ u Banjaluci, učestvovali u svečanom proglašenju pobjednika takmičenja za osnovce Grada Banja Luka pod nazivom “Moj pas, moja odgovornost”.

Djeca su u okviru ovog takmičenja imala zadatak da putem kratkih kućnih filmova, na kreativan način, pokažu znanje koje su stekla na Dogs Trust radionicama.

Za takmičenje se prijavilo ukupno deset osnovnih škola, pokazavši odlično poznavanje teme i iznimnu kreativnost! Težak zadatak odlučivanja o prva tri mjesta ovog takmičenja, žiri je na kraju riješio glasanjem.

Prvo mjesto osvojila je Osnovna škola “Ivo Andrić”, čiji tim je za svoje drugare osvojio opremu za multimedijalni kabinet, što uključuje računar sa zvučnikom, projektor, projekciono platno i bijelu tablu.

Drugo mjesto pripalo je Osnovnoj školi “Aleksa Šantić”, koja je osvojila računar, zvučnike i video kameru.

Na trećem mjestu, koje osvaja računar sa zvučnicima, bila je Osnovna škola “Ćirilo i Metodije”!

Tokom proglašenja, predstavnicima pobjedničkih timova uručeni su simbolični vaučeri, dok će same nagrade u narednom periodu biti dostavljene direktno u škole. Sva djeca koja su učestvovala na događaju dobila su prikladne poklone.

Dogs Trust Program edukacije školske djece se, uz odobrenje Ministarstva obrazovanja i kulture Republike Srpske, te u partnerstvu s upravom Grada Banja Luka i uz angažman i saradnju s udruženjem građana „Koliba“,  u Gradu Banja Luka, te Romanijsko-zvorničkoj regiji uspješno provodi još od 2015. godine, a od ove godine radionice se u Republici Srpskoj još provode i u osnovnim školama šire regije Grada Banja Luka, te svim opštinama Istočnog Sarajeva.

Predstavništvo u BiH, putem brojnih programa koje kreira, koordinira i finansira, pruža značajnu i sveobuhvatnu podršku lokalnim vlastima obaveznim da dosljedno provedu državni Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja i da na osnovu njega uspostave Sistem za upravljanje populacijom pasa kakav imaju svi razvijeni centri, a koji bi problem napuštenih pasa riješio i efikasno, i humano i trajno.

Program edukacije školske djece je ulaganje u bezbijednost djece danas, a u njihovu budućnost sutra, jer kao osviješteni građani, oni će se pobrinuti da se ovaj problem ne ponovi.

Spisak prijavljenih škola u gradu Banja Luka za takmičenje na temu: “Moj pas, moja odgovornost“:

  1. OŠ „Branko Ćopić, Banja Luka
  2. OŠ „Branko Radičević“ Banja Luka
  3. OŠ „Aleksa Šantić“ Banja Luka
  4. OŠ „Sveti Sava“ Banja Luka
  5. OŠ „Borisav Stanković“ Banja Luka
  6. OŠ „Ćirilo i Metodije“ Piskavica-Banja Luka
  7. OŠ „Ivo Andrić“ Banja Luka
  8. OŠ „Desanka Maksimović“ Banja Luka
  9. OŠ „Dositej Obradović“ Banja Luka
  10. OŠ „Stanko Rakita“ Banja Luka