Dogs Trust nakon ublažavanja mjera počinje s otvaranjem ranije suspendovanih programa

Članovi tima Fondacije Dogs Trust u BiH su se od srijede, 13.5.2020. godine vratili na rad na svojim lokacijama.

Plan je da se, uz poštovanja svih mjera zaštite i predostrožnosti, pokrenu svi ranije suspendovani programi na terenu. U skladu s mjerama, Program edukacije školske djece se nastavlja online. Interaktivne, edukativno zabavne radionice za djecu održavaju se svakoga dana. Za informacije o besplatnim online radionicama za djecu pratite naše kanale, web stranicu, Facebook i Instagram.

Od 18.5.2020. godine, prema ranijem planu, ponovo pokrećemo programe masovne sterilizacije napuštenih i besplatne sterilizacije vlasničkih pasa, a naši veterinarski koordinatori kreću u nadzor rada partnerskih klinika.

Kampanje sterilizacije odvijat će se prema sljedećem planu:

Regija Banja Luka, Tuzlanski Kanton, Hercegovačko-Neretvanski Kanton, Sokolac i Pale, od 18.05.2020. godine do 14.08.2020. godine, a zatim ponovo od 31.08.2020. godine do 24.12.2020.godine, a u Romanijsko-zvorničkoj regiji kampanje će se provoditi tokom juna, septembra i novembra.

Više informacija o zakazivanju termina za besplatnu sterilizaciju za vašeg psa s partnerskom veterinarskom stanicom pogledajte na našoj web stranici: https://www.dogstrust.ba/aktivnosti/besplatne-sterilizacije/

Program usavršavanja veterinarskih stručnjaka koji se provodi u saradnji s Veterinarskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, također se nastavlja u dostupnim kapacitetima. Više informacija o ovom programu možete pogledati na našoj web stranici: https://www.dogstrust.ba/aktivnosti/trening-veterinara/

Škola za pse koja se u proteklih par mjeseci uspješno odvijala putem aplikacije Zoom, te kroz telefonske, Viber ili Skype konsultacije, odgovore na pitanja vlasnika pasa i kratke edukativne video klipove, ponovo počinje s radom na svojoj lokaciji u Semizovcu od 19.5.2020. godine, dok se online sesije završavaju.

S obzirom na to da već postoji lista čekanja, ohrabrujemo vas da se prijavite što prije! Informacije i prijave o ovoj korisnoj obuci koju u potpunosti Finansira Dogs Trust možete pronaći na našoj web stranici: https://www.dogstrust.ba/aktivnosti/skola-za-pse/.

U Programu fostering udomljavanja smo čak i tokom vanredne situacije i mjera u proteklom periodu pronašli trajni dom za tri predivna mješanca, Roxy, Emma i Lara, a u program su ušla i nova tri psa! Ako razmišljate da nabavite psa, razmotrite udomljavanje! Kroz naš program možete dobiti stručnu pomoć u odabiru psa koji će se sa vama najbolje slagati, te podršku u cjelokupnom procesu udomljavanja i navikavanja psa na vaš dom. Pratite nas na web stranici i prijavite se čak i ako niste vidjeli psa za kojeg ste zainteresovani, jer ćete nam tako omogućiti da prepoznamo kada se „pojavi“ pas za vas: https://www.dogstrust.ba/fostering/

Ako ipak imate uslove i želju da doprinesete našem društveno korisnom i humanom radu kroz privremenu brigu o jednom od pasa u našem programu, dok mu mi tražimo trajni, sretni dom, na linku iznad pogledajte i više informacija o fostering volontiranju.

U narednom periodu nastavljamo i sa stručnim online webinarima, zanimljivim i korisnim za veterinarske stručnjake, vlasnike i ljubitelje pasa, roditelje, sve porodice s djecom, te prosvjetne radnike.

U najavi je i nastavak naše društveno korisne kampanje kojom ohrabrujemo vlasnike pasa da budu odgovorni i u čišćenju iza svog psa. U narednom periodu nas pratite na našim kanalima za obavijest o dostupnosti našeg poklona za vlasnike pasa kojeg će moći preuzeti u našim partnerskim veterinarskim stanicama!

Naš tim je u toku proteklih mjeseci intenzivno komunicirao s našim prijateljima na svim kanalima. Ovim putem želimo se zahvaliti svima s kojima smo se družili u nadi da smo uspjeli unijeti malo pozitive u ovo teško vrijeme koje će, nadamo se, što prije biti sasvim iza nas!