Dogs Trust obilježio Dan nastavnika i Međunarodni dan životinja sa prijateljima – nastavnicima i BFF aktivistima

Fondacija Dogs Trust u BiH je 14.10.2021. godine održala svoje prvo „pravo“ druženje od početka pandemije, obilježavajući Dan nastavnika i Međunarodni dan životinja sa prijateljima, prosvjetnim radnicima, te Dogs Trust BFF aktivistima iz Sarajeva i okoline.

Druženje koje je organizirano u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo bilo je dostupno za praćenje putem Facebook Live stream-a.

U toku večeri, učesnici su sudjelovali u korisnoj, interaktivnoj prezentaciji na temu elemenata sistemskog, efikasnog, humanog i trajnog rješavanja problema pasa lutalica u skladu sa progresivnom državnom legislativom o zaštiti i dobrobiti životinja, te su pogledali i kratki film koji sumira sve što je o ovom pitanju potrebno znati, a koji i vi možete pogledati ovdje:

Rješenje koje svako može razumjeti! – YouTube

Diskutovano je o glavnim akterima zaduženim za ovakvo rješenje, te o važnosti uloge prosvjetnih radnika, ali i BFF aktivista i drugih prijatelja životinja, u edukaciji i podizanju svijesti o ovom važnom pitanju.

Nakon prezentacije i diskusije, upriličen je nagradni kviz, a 10 učesnika koji su prvi dali tačan odgovor na nagradna pitanja, osvojili po Samsung Galaxy Tablet 8“ T29. Svi učesnici su dobili korisne i vrijedne pakete kao znak pažnje i zahvalnosti, uključujući i pokone za djecu i ljubimce.

Fondacija Dogs Trust još od 2012. godine dobrovoljno, ali značajno pomaže unapređenju dobrobiti zajednice i pasa u njoj kroz finansiranje programa posebno dizajniranih i namijenjenih da olakšaju posao nadležnih vlasti i institucija koji su obavezni i jednini mogu osigurati da se Zakon provede dosljedno i sistemski, te da se tako dođe do trajnog rješenje i izbjegnu kako rizici za ljude, tako i nepotrebno stradanje nedužnih pasa.

Uloga naših prijatelja, i svih prijatelja životinja koji žele da pomognu da se do konačnog cilja, kada će psi živjeti samo uz dobru brigu odgovornih vlasnika, je ogromna, jer svako od nas može proširiti svoje znanje i tako pomoći ključnom aspektu podizanja svijesti koja vodi do održivosti sistemskog rješenja i garantira da se nakon toga problem neće ponoviti.

Ovim putem se zahvaljujemo svim učesnicima i onima koji su nas pratili putem live strema, a iskreno se nadamo da će naši resursi i epidemiološka situacija dozvoliti da uskoro organizujemo druženje sa našim prijateljima u svim dijelovima BiH.

Budite dio ove priče i ako već niste, postanite i vi naš BFF! Prijavite se na:
Postani Dogs Trust BFF! – Dogs Trust BiH