Dogs Trust-ove maskote sa građanima obilježile uspješnu prvu polovinu kampanje

Poštovani,

U okviru Dogs Trust-ove jesenje kampanje masovne sterilizacije pasa, u prvoj polovini – do petka 3.10. 2014. godine, obrađeno je 1569 pasa, od čega su 1174 psi lutalice a 395 vlasnički psi.

Uspješnu polovinu kampanje obilježili smo mobilnim događajem u nedjelju, 5.10.2014, kada su maskote kampanje dijelile prigodne poklone i fotografirale se sa našim sugrađanima, u čemu su posebno uživala djeca.

Događaj je počeo u 12:00 sati na Trgu fra Grge Martića (ispred Katedrale) gdje su maskote pozdravile građane i pozvale ih na odgovorno vlasništvo pasa, kao integralnog dijela rješenja problema pasa lutalica.

Maskote su sa timom Dogs Trust-a BH prošetale od Katedrale, pored BBI i SCC centara, pa duž Vilsonovog šetališta, a u poslijepodnevnim satima događaj se nastavio u café Kriterion-u, gdje su se okupili vlasnici pasa sa svojim ljubimcima, kao i ostali ljubitelji pasa.

Kampanja masovne sterilizacije traje do 18.10., a pored pasa lutalica, uključuje i vlasničke pse koji mogu dobiti besplatnu proceduru sterilizacije i ugrađivanje mikročipa, pa pozivamo vlasnike da iskoriste ovu priliku, te da nazovu bilo koju od klinika koje učestvuju u kampanji i zakažu termin za svoje ljubimce. Više informacija možete pronaći na www.dogstrust.ba, kao i na Facebook stranici Dogs Trust BH, a možete pozvati i našu info liniju na 033 83 76 49.