Dogs Trust prijatelji

Sretni smo da možemo reći da imamo mnogo prijatelja, posebno među vlasnicima pasa sa kojima se družimo kada god se ukaže prilika i zbog kojih smo ponosni na sve što radimo!

Naš prijatelj je i Branko Đurić Đuro, redatelj, glumac i ljubitelj životinja koji podržava humano, sistemsko rješenje problema napuštenih pasa i vjeruje da je ključ održivosti zakonski sistem za upravljanje populacijom pasa i odgovorno vlasništvo pasa. Sterilizacija pasa važan je dio odgovornog vlasništva jer sprečava neželjene potomke ljubimaca o kojima se niko ne može brinuti, smanjuje rizik od određenih bolesti pasa u starijem dobu, a može smanjiti i neželjeno ponašanje pasa uzrokovano reproduktivnim hormonima! Ovim putem mu se za njegov pro bono angažman zahvaljujemo u ime cijelog našeg tima i naših četveronožnih prijatelja!

Marija i njen pas Molly bile su zvijezde u našem spotu za promociju edukacije vlasnika i obuke pasa po principu pozitivne motivacije u besplatnoj Dogs Trust Školi za pse. Uživajući u Milanovom humoru, Marija i njen psić Molly nisu ni morali glumiti, jer je zapravo igrala sebe. Od kako je „završila“ Školu za pse, Molly je pas koji sada s Marijom može ići na njena brojna poslovna i privatna putovanja, pa čak i u avion, boraviti s njom u uredu i izlaziti s njom na popodnevnu kafu.