Početak gostovanja u Mostaru potvrđen za 27.4.

Dogs Trust Škola za pse umjesto planiranog 20.4. svoje gostovanje Mostaru počinje 27.4. 2021. godine.

Već u prvim danima objave, dobili smo veliki broj prijava, te smo morali zatvoriti ovu opciju, s obzirom na to da Škola za pse gostuje jedan svoj puni ciklus, 5 sedmica, te može iskoristiti samo taj kapacitet. Bez obzira na naše ograničene resurse, nastojat ćemo organizirati još jednu posjetu Mostaru kada to bude moguće, kako bismo omogućili vlasnicima pasa koji se nisu uspjeli uspješno prijaviti, da prođu ovu vrijednu obuku sa svojim ljubimcima.

Nadamo se da će ovaj doprinos Fondacije Dogs Trust koja vrijednu obuku za pse još uvijek u potpunosti finansira, pomoći kandidatima u Mostaru da bolje razumiju svog psa. Obuka koju provode naši stručni treneri koji se kontinuirano usavršavaju u Velikoj Britaniji i Škotskoj, radi tako dobro jer se provodi po principu pozitivne motivacije, i nikada kažnjavanja. Ovakav način zbližava vlasnika i psa, sprečava neželjena ponašanja psa, te time prevenira i moguće napuštanje pasa zbog kojeg problem pasa lutalica i postoji.

Savjetujemo da pogledate naš serijal o ovoj vrsti obuke pasa koji će vam biti koristan i ako ste dobili termin za obuku u ovom periodu.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLi_HTrpUa-zuLAgbnAfRgOmCu0SSN4pXI

U HNK, naši programi se provode u saradnji sa partnerskom organizacijom Animal Care Centar.

Za više informacija o našem doprinosu u unapređenju dobrobiti pasa i dobrostanja zajednice, posjetite našu web stranicu www.dogstrust.ba.