Dostavljene nagrade pobjedničkim školama

U okviru našeg Programa edukacije u školama Kantona Sarajevo, u saradnji s Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade ovog kantona, organizirano je takmičenje za osnovce kojim se željelo pokazati poznavanje principa sigurnosti sa psima, prirode te odgovornog vlasništva pasa.

Nakon prigodnog programa tokom svečane ceremonije proglašenja kantonalnih pobjednika 18. maja 2016. godine, Predstavništvo je školama dostavilo nagrade.

• OŠ Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković iz Starog grada osvojila je prvo mjesto i dobila opremanje multimedijalnog kabineta.
• OŠ Osma osnovna škola sa Ilidže drugo mjesto, te je školi uručen računar i video kamera.
• OŠ Srednje iz Ilijaša osvojila treće mjesto i dobila računar i foto apparat.

Svi ostali koji su ušli u krug općinskih pobjednika, OŠ Osman Nuri Hadžić iz Novog grada, OŠ Čengić Vila 1 iz Novog Sarajeva, OŠ Alija Nametak iz Centra, OŠ Mirsad Prnjavorac iz Vogošće, OŠ Zaim Kolar iz Trnova, te OŠ Deveti Maj iz Hadžića dobili su po foto aparat.

Svi timovi općinskih i kantonalnih pobjednika će 11.6.2016. godine kroz jednodnevni izlet posjetiti Školu u prirodi u Šabićima gdje će za njih biti pripremljen prigodan program.

Ovim će aktivnosti ovog takmičenja biti završene.

Prema riječima rukovodstva škola, nagrade će biti izuzetno korisne za sve učenike u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Čestitamo svim učesnicima na iznimnom znanju i kreativnosti koje su pokazali kroz svoje radove i nadamo se skorom ponovnom druženju!

Naše predstavništvo planira i dalje pružati ovu značajnu podršku zajednici jer vjeruje da je njena budućnost u rukama današnje.

Program edukacije za djecu je od izuzetnog značaja za što bolju sigurnost djece, ali i kao dio sveobuhvatnog rješenja aktuelnog problema pasa lutalica, jer će današnja djeca postati odgovorni vlasnici pasa i osviješteni građani, što je garancija da se ovaj problem više nikada ne vrati.