Lotta

 

Ko je LOTTA?

Lotta je simpatična zelenooka djevojčica starosti oko 6 mjeseci. U tipu je čokoladnog labradora, teška oko 13,5 kg. Lotta će još rasti i bit će pas srednje veličine. Ima prekrasnu tamno riđu kratku dlaku i ne linja se mnogo, a potrebno je četkati jednom do dva puta sedmično.

Vrlo je razigrana i živahna i prijateljski se odnosi i prema drugim psima s kojima voli da se igra, tako da bi mogla biti u domu s još jednim psom. Šarmantna je i jako umiljata, a svojim jedinstvenim zelenim okicama osvaja na prvu.

Poprilično je dobra na povodcu, mada na tome treba još malo raditi. Lotta voli poslastice i brzo uči. Već zna komandu „sjedi“ i zna gdje je njeno mjesto u stanu. Naučila je i da nuždu obavlja samo vani. Voli vožnju automobilom i raduje se susretu s drugim psima, ljudima i djecom svih uzrasta.

Kakva porodica bi odgovarala za Lottu?

Lotta je mlad pas i trenutno bi joj odgovarala aktivnija porodica, te neko ko će sa njom više vremena provoditi vani. U obzir dolaze porodice sa djecom, parovi i osobe koje žive same. Vrlo je inteligentna i sa pravim vlasnicima će biti sjajan ljubimac!

Prijavni obrazac za Lottu nalazi se na linku: https://dogstrust.notifikacija.com/fostering/