LUMI

Lumi je umiljata ženkica stara 8 mjeseci, teška oko 13 kg. Srednjeg je rasta, kratke dlake i ne linja se mnogo. Svojim umiljatim pogledom, odmah osvaja. Jako voli djecu i ljude, a i prema mačkama je tolerantna. Lumi je jako energična, a tu karakternu crtu je povukla od tipa lovačke rase koju ima u sebi. Voli kopati, tražiti, istraživati, a najviše voli duge šetnje u prirodi, najviše u šumi jer tu ima najviše podsticaja da ispolji svoju prirodu.

Zbog svih navedenih osobina, za nju bi bila najpogodnija malo veća porodica, najpoželjnije sa djecom, koja živi u kući sa velikim dvorištem koje joj je potrebno za istrčavanje i trošenje velike količine energije koju posjeduje. Lumi ima veliki potencijal za učenje. Jako je inteligentna, ali i aktivna, tako da joj je potrebna mirna i strpljiva osoba koja će sa njom raditi na usmjeravanju na učenje novih vježbi.

Lumi ne voli biti ostavljana sama kod kuće, tako da bi veća porodica sa različitim rasporedom obaveza značila da će otprilike uvijek neko od članova porodice biti kod kuće. Zbog njene izrazite želje za kopanjem potrebno je da dvorište posjeduje zidanu ogradu ili ogradu neke druge vrste ispod koje Lumi ne bi mogla iskopati rupu dovoljnu da može izaći iz dvorišta. Naravno, na ovim stvarima se u budućnosti treba raditi, ali vrijediće jer je Lumi jedna dobrica koja želi da udovolji svima.

Prijavni obrazac za Lumi nalazi se na linku: https://dogstrust.notifikacija.com/fostering/