Noah

 

Ko je NOAH?

Noah je slatki, umiljati pas starosti od oko 1.5 godinu, u tipu istarskog oštrodlakog goniča. Ima bjelo krzo sa smeđim na ušima, a potrebno ga je isčetkati jednom sedmično. Noah ima preklijepe, tople smeđe oči, srednje je veličine, a težak je oko 15 kg.Noah voli ljude, a djecu posebno, a vrlo je tolerantan i prema drugim životinjama, pa čak i sa mačićićima sa kojim se igra.

 

Koji tip porodice bi odgovarao za Noah?

Noah je velika maza i odgovarali bi mu razni tipovi porodica i životnih stilova. Uklopio bi se u porodicu sa ili bez djece, sa samcima ili parovima. Može super funkcionisati u porodicama koje već imaju nekog kućnog ljubimca. Noah voli da ima svoje mjesto i rado noću spava na njemu.

Noah je super na povodcu. Prati vlasnika i ne vuče. Poznaje par osnovnih komandi poput: sjedi, lezi, dođi, a u budućem periodu bi se mogao naučiti još dosta toga jer jako brzo uči. Motivisan je na poslastice i na hranu pa bi to bilo super iskoristiti kako bi što prije usvojio nove komande i trikove. Voli da se vozi u autu i da putuje na izlete. Opušten je i kod veterinara i uživa u svakodnevnom češkanju i četkanju. Jako voli prisustvo ljudi i ne voli baš biti ostavljan sam kod kuće, ali ako baš mora onda nije destruktivan.

 

Prijavni obrazac za Noaha nalazi se na linku: https://dogstrust.notifikacija.com/fostering/