Izvrsni Dogs Trust Centar za udomljavanje pasa u Bosni i Hercegovini

Fondacija Dogs Trust poznata je po visokim standardima kvalitetnog udomljavanja pasa. U Velikoj Britaniji, Škotskoj i Irskoj, Dogs Trust vodi 21 svoj izvrsni centar za udomljavanje pasa u kojima je dobrobit pasa na prvom mjestu. Najjednostavnije rečeno, kvalitetno udomljavanje je pronalazak idealnog spoja između potreba i karaktera psa, i mogućnosti i karaktera vlasnika. Pored brojnih drugih veoma značajnih angažmana u oblasti dobrobiti pasa i humanom upravljanju populacijom pasa, Dogs Trust u Velikoj Britaniji, Irskoj i Škotskoj vodi 21 svoja izvrsna Centra za udomljavanje pasa.

Fondacija Dogs Trust je od 2018. godine svoj prvi angažman u udomljavanju u BiH započela kroz pilot Program fostering udomljavanja u Kantonu Sarajevo. Ovaj Program koristi iste visoke procedure i  standarde udomljavanja kao i Dogs Trust centri. Fondacija je sada spremna da finansira i vodi svoj izvrsni Centar i u BiH!

Ovom prilikom našim čitaocima poruku je poslao Richard Moore, menadžer Dogs Trust Centra za udomljavanje u Harefieldu u blizini Londona.

“Želio bih pozdraviti sve odgovorne vlasnike pasa u Bosni i Hercegovini i ohrabriti ih da se uključe u Program fostering udomljavanja u Sarajevu. Dozvolite da vam naš tim stručnjaka u Sarajevu pomogne da pronađete idealnog psa za vas i da uz pomoć naše Škole za pse obučite i naučite razumjeti potrebe psa kojeg vodite kući. Također se radujemo skorom otvaranju novog savremenog Centra za udomljavanje u vašoj zemlji koji će zasigurno pomoći sa problemom napuštenih pasa te nas dovesti malo bliže danu kada će svi psi živjeti sretno sa svojim odgovornim vlasnicima bez prijetnje od nepotrebnog stradanja. To će biti prava dobitna kombinacija za pse ali i za cijelu zajednicu.”

Richard Moore, menadžer Dogs Trust Harefield Centra za udomljavanje