Međunarodna konferencija o dobrobiti životinja ove godine u Dubrovniku! Prijave su u toku

POZIVAMO SVE KOJI SE BAVE ZAŠTITOM I DOBROBITI ŽIVOTINJA DA NAM SE PRIDRUŽE NA KONFERENCIJI ICAWC 2016. GODINE U DUBROVNIKU, HRVATSKA

Ako vas zanima dobrobit životinja i želite doprinijeti smjeru u kojem će ona se razvijati u vašoj zemlji i u svijetu, nemojte propustiti Međunarodnu konferenciju o dobrobiti životinja – kućnih ljubimaca (ICAWC) u Dubrovniku, Hrvatska, od 11.-13.10.2016.

U 2016. godini održava se 18. konferencija ICAWC, vodeća konferencija ove vrste, koja omogućuje platformu za umrežavanje, razmjenu znanja i podršku kolega iz cijelog svijeta stotinama izaslanika koji rade na dobrobiti pasa i mačaka.

Na konferenciji će 26 govornika iz cijelog svijeta prezentirati teme kao što su:

• Trening i ponašanje
• Udomljavanje
• Veterinarska pitanja
• Edukacija
• Kontrola populacije
• Zakoni

Ravnatelj Dogs Trusta i predsjednik konferencije ICAWC Adrian Burder kaže:
“Iznimno nam je drago da će se konferencija ICAWC, nakon 11 godina, ponovno održati u Dubrovniku. Veselimo se što ćemo poželjeti dobrodošlicu redovitim izaslanicima i onima koji do sada nisu prisustvovali konferencijama. Mislim da će se svatko tko je do sada prisustvovao konferencijama o dobrobiti životinja – kućnih ljubimaca složiti kako je ovo fantastična prilika svima koji rade na dobrobiti pasa i mačaka da razmijene ideje, nauče nove vještine i porazgovaraju s istomišljenicima iz cijelog svijeta. Jako se radujemo konferenciji ICAWC 2016. godine i nadamo se da će biti uspješna.”

Konferencija će se održati u Dubrovnik Palace Hotelu, u Dubrovniku, Hrvatska. Kotizacija za konferenciju je €60 po osobi ili €120 po osobi za udruge ili ustanove koje imaju godišnju zaradu veću od €10m. Izaslanici se mogu prijaviti online na www.icawc.org.uk ili kontaktirati Lucy James, ICAWC, 17 Wakley Street, London EC1V 7RQ, UK. E-mail ICAWC@dogstrust.org.uk. Za sve zainteresirane iz Hrvatske koji žele saznati više o konferenciji kontakt osoba je Mario Grbić ICAWC@dt-croatia.com.

Bilješke urednicima:
Za izjave na engleskom jeziku telefonom ili putem Skypea:
Adrian Burder, ravnatelj Dogs Trusta

Za više informacija molimo kontaktirajte:
Konferencija:
Lucy James, Tel: +44 (0)20 7833 7685
E-mail: ICAWC@dogstrust.org.uk
www.icawc.org.uk

Press (ne za publikacije):
Jennifer Blaber, Dogs Trust Press Office, Tel: +44 (0)20 7833 7657
E-mail: jennifer.blaber@dogstrust.org.uk

Međunarodna konferencija o dobrobiti životinja – kućnih ljubimaca organizirana je s vjerom u stvaranje svijeta u kojem ni jedan zdravi kućni ljubimac neće biti eutanaziran, nego će dobiti željeni dom s odgovornim vlasnicima.

Misija:
Međunarodna konferencija o dobrobiti životinja – kućnih ljubimaca (ICAWC) posvećena je:

  • Podizanju razine kvalitete skrbi za kućne ljubimce
  • Promoviranju pozitivnih zakona o dobrobiti životinja
  • Razvoju i promociji edukativnih programa kako bismo potaknuli bolje razumijevanje, uvažavanje i skrb za kućne ljubimce
  • Pomaganju udrugama za dobrobit životinja u provedbi projekata
  • Pružanju platforme za međusobnu razmjenu ideja koje utječu na dobrobit kućnih ljubimaca
  • Kroz “snagu u brojnosti” učiniti svijet boljim mjestom za kućne ljubimce