Obuke za ljubimce na novoj lokaciji Škole za pse privremeno su odgođene zbog ekstremno niskih temperatura i loših uvjeta na putevima

Obuke na novoj lokaciji Škole za pse, koja sada ima zagrijane i zatvorene poligone, bit će kratko odložene radi ekstremno niskih temperatura te stanja na putevima.

Normalizacija termina i rasporeda obuka se prema prognozi očekuje već od četvrtka, 12.1., pa Vas molimo da nas pratite radi ove obavijesti.

Međutim, ako ste odlučili iskoristiti ovaj vrijedan program, savjetujemo da što prije popunite prijavni obrazac koji se, kao i sva česta pitanja i odgovori, nalaze se na našoj web stranici: https://www.dogstrust.ba/programi/skola-za-pse/

Da podsjetimo, Škola za pse koja omogućava potpuno besplatnu stručnu obuku za vlasničke pse, od kraja 2016. godine premještena je na novu lokaciju u Semizovcu, koja je dostupna vlasnicima pasa u široj regiji Sarajeva, Istočnog Sarajeva, te Zenice i okoline.

Obuka je namijenjena svim vlasničkim psima, kako onima koji su već razvili probleme u ponašanju koje je potrebno korigovati, tako i onima za koje se kroz pravilnu obuku ovi problem mogu spriječiti. Omogućavanje boljeg razumijevanja psa te efikasnijeg upravljanja vašim ljubimcem je od koristi ne samo za vlasnike i njihove pse, nego i za cijelu zajednicu, jer korekcija neželjenog ponašanja psa može spriječiti njegovo napuštanje ili rizično ponašanje u zajednici, zbog čega je Fondacija Dogs Trust i odlučila da u potpunosti finansira ovaj važan program.