Proglašeni najkreativniji radovi na općinskom nivou u okviru takmičenja o poznavanju principa sigurnosti sa psima i odgovornog vlasništva pasa

Krajem prošle godine Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH je u saradnji s Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo za osnovce ovog kantona organiziralo takmičenje u poznavanju principa sigurnosti sa psima i odgovornog vlasništva pasa.
U okviru ovog takmičenja, učesnici su imali zadatak da na unaprijed određene teme kreativno prikažu ono što su naučili tokom radionica Fondacije Dogs Trust.
Kao što je najavljeno, žiri je krajem februara ove godine odabrao pobjednike ovog takmičenja na općinskom nivou. Spisak škola koje su pobijedile na ovom nivou i čiji radovi ulaze u izbor na kantonalnom nivou nalazi se na dnu ovog teksta, a možete ga pronaći i na web stranicama Predstavništva i Ministarstva.
Učesnici žirija su imali jako težak posao u odabiru ovih devet pobjednika, jer su svi pokazali iznimnu kreativnost i znanje. Zbog toga će Predstavništvo Fondacije Dogs Trust, uz odobrenje autora, a nakon proglašenja kantonalnih pobjednika, producirati film koji će uključiti dijelove svih primljenih produkcija. Ovaj film bit će dostupan na you tube kanalu, te web i Facebook stranicama Predstavništva, a bit će prikazan i na televiziji.
Podsjetimo da će proglašenje pobjednika na kantonalnom nivou biti održano na svečenoj ceremoniji u mjesecu maju kada će pobjednicima nagrade uručiti Izvršni director Fondacije Dogs Trust, o čemu ćete biti unaprijed obaviješteni.
Nagrade za kantonalni nivo takmičenja uključuju opremanje multimedijalnog kabineta za školu koja osvoji prvo mjesto, zatim računar i video kameru za školu koja osvoji drugo mjesto, a računar i foto aparat za školu koja osvoji treće mjesto.
Svi pobjednici općinskog takmičenja koji se ne plasiraju na prva tri mjesta na kantonalnom nivou će ovom prilikom na poklon dobiti po foto aparat, dok će i kantonalni i općinski pobjednici dodatno biti nagrađeni izletom u Školu u prirodi u Šabićima gdje će ih dočekati prigodan program.
Fondacija Dogs Trust nastavlja sa svojim programom edukacije za djecu u osnovnim školama koji za cilj ima da pomogne djeci da budu sigurnija sa psima, ali i odgovorniji vlasnici pasa – čime se garantira budućnost bez problema pasa lutlaica. Više informacija o tome kako se prijaviti za besplatne radionice možete naći na https://www.dogstrust.ba/aktivnosti/edukacija/.

Imena škola – pobjednika na općinskom nivou:
Općina Novi Grad: OŠ “Osman Nuri Hadžić”
Općina Ilijaš – OŠ “Srednje”
Općina Novo Sarajevo: OŠ “Čengić Vila 1”
Općina Centar: OŠ “Alija Nametak”
Općina Ilidža: OŠ “Osma Osnovna Amer Ćenanović”
Općina Stari Grad: OŠ “Šejh Muhamed Ef. Hadžijamaković”
Općina Vogošća: OŠ “Mirsad Prnjavorac”
Općina Trnovo: OŠ “Zaim Kolar”
Općina Hadžići: OŠ“Deveti Maj”