Proglašeni pobjednici natječaja za djecu u Kantonu 10

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH je u petak, 7.4.2017. godine u dvorištu Srednje strukovne škole “Silvije Strahimir Kranjčević” u Livnu upriličilo svečano proglašenje pobjednika natječaja za djecu Kantona 10 pod nazivom “Moj pas, moja odgovornost” u okviru kojeg će školama biti dodijeljene vrijedne nagrade.

Djeca su imala zadatak pripremiti video uratke te putem njih na kreativan način pokazati znanje o sigurnosti sa psima, potrebama te odgovornom vlasništvu pasa, stečeno u sklopu edukativno zabavnih radionica koje Fondacija Dogs Trust, kroz partnerstvo sa lokalnom Udrugom za zaštitu životinja “O”, u ovom kantonu provodi već dvije godine.

Natječaj je organiziran početkom 2017.godine u suradnji sa Ministarstvom znanosti, prosvjete, kulture i športa Kantona 10, uz čije odobrenje se radionice i provode.

Pobjednike su, uz dodjelu simboličnih plaketa, te prikazivanje tri pobjednička i kompilacije svih video uradaka, proglasili predstavnici Ministarstva, Udruge “O” i predstavništva Fondacije Dogs Trust. Ovom prilikom svim sudionicima i posjetiteljima podijeljeni su prigodni pokloni i edukativni materijali.

Pobjednici ovog natječaja su:

Prvo mjesto: Osnovna škola Fra Mije Čuića, Bukovica – Tomislavgrad, koja će dobiti opremu za multimedijalni kabinet;

Drugo mjesto: Osnovna škola “Glamoč”, Glamoč, koja će dobiti računar sa zvučnicima i video kameru;

Treće mjesto: Osnovna škola “Drvar”, Drvar, koja će dobiti računar sa zvučnicima.

Treće mjesto: Osnovna škola “Drvar”, Drvar, koja će dobiti računar sa zvučnicima.

Sve škole sudionice, čiji spisak možete pronaći na dnu ovog saopćenja, za svoje izuzetno znanje i kreativnost bit će nagrađene sa po jednim foto aparatom.

Nagrade koje su svojim znanjem i kreativnošću osvojili timovi škola sudionica koristan je doprinos za cjelokupni obrazovni program svih škola.

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u Kantonu 10 potpuno besplatno provodi Program edukacije za školsku djecu već dvije godine, dok se Program besplatne sterilizacije vlasničkih i pasa lutalica u ovom kantonu provodi godinu dana.

Oba programa su dio sveobuhvatne podrške Fondacije u trajnom, održivom, zakonskom i humanom rješavanju problema pasa lutalica u Bosni i Hercegovini.

Spisak škola sudionika natječaja:

  • Osnovna škola “Ivan Goran Kovačić”, Livno
  • Osnovna škola “Fra Miroslava Džaje”, Kupres
  • Osnovna škola Fra Mije Čuića, Bukovica – Tomislavgrad
  • Osnovna škola “Drvar”, Drvar
  • Osnovna škola “Ivana Mažuranica”, Tomislavgrad
  • Osnovna škola “Glamoč”, Glamoč
  • Osnovna škola “Stjepana Radića”, Prisoje – Tomislavgrad