Prvi Dogs Trust javni događaj za vlasnike i ljubitelje pasa u Banja Luci

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH je u srijedu, 25.9.2019. godine, po prvi put u Banja Luci, upriličilo javno druženje za vlasnike i ljubitelje pasa, za roditelje, djecu, veterinarske stručnjake i sve druge prijatelje životinja.

Događaj pod nazivom “Sretna zajednica i sretni psi u njoj” upriličen na Trgu Krajine, za cilj je imao da podigne svijest o važnosti odgovornog vlasništva pasa za trajno, humano i  zakonsko rješavanje problema napuštenih pasa, te edukacije djece o bezbijednosti u kontaktu sa psima i u blizini pasa, prirodi i potrebama pasa. Djeca su najranjivija grupa društva, što ovu edukaciju čini jako važnom, a dodatno, oni su i naša budućnost u kojoj odgovorni i osviješteni građani i vlasnici pasa neće ponoviti problem koji zajednica ima sada.

Na početku događaja, posjetioce su pozdravili, ispred Predstavništva Fondacije Dogs Trust, Sanja Bianculli, udruženja građana “Koliba” iz Banja Luke, partnera u provođenju programa Fondacije u Banja Luci i većem dijelu Republike Srpske, Slaven Grbić, a ispred Grada Banja Luka, načelnik Odjela za komunalne poslove, Petar Bilčar.

Za posjetioce je upriličeno zanimljivo druženje i program, uz izvlačenje glavnih 15 nagrada za učesnike Facebook takmičenja, a za najmlađe posjetioce, Dogs Trust edukativno-zabavna radionica i kviz s posebnim nagradama.

Posjetioci su na info štandovima iz prve ruke mogli saznati o programu edukacije školske djece, bezbijednosti sa psima, važnosti sterilizacije vlasničkih pasa i programu njihove besplatne sterilizacije, programu masovne sterilizacije napuštenih pasa, pozitivnoj obuci pasa, i o drugim aspektima odgovornog vlasništva pasa.

Dogs Trust u BiH kreira, finansira i koordinira vrijedne programe koji podupiru trajno, efikasno, zakonsko i humano rješavanje problema napuštenih pasa, te ovim programima pokriva oko 68% teritorije zemlje, uključujući Banja Luku i veći dio Republike Srpske.

Svi programi se provode uz odobrenje relevantnih institucija diljem BiH, a u Republici Srpskoj se provode uz partnerstvo s udruženjem građana “Koliba” i odličnu saradnju s lokalnim vlastima, posebno s Gradom Banja Luka.