Tim Fondacije Dogs Trust BiH posjetio dječiji Dom “Bjelave”

Tim Fondacije Dogs Trust Bosne i Hercegovine (DTBH) posjetio je dječiji Dom “Bjelave” u nedjelju 8.6.2014. godine kako bi za djecu organizovao zabavno-obrazovnu radionicu te im uručio prigodne poklone.

Posjeta je upriličena kako bi se DTBH predstavio djeci Doma i kako bi ih uključio u svoj obrazovni program koji je odobren od strane Ministarstva obrazovanja, nauke i omladine Kantona Sarajevo i koji se provodi u svim osnovnim školama Kantona.

Djeca su prije svega naučila kako da budu sigurna u prisustvu vlasničkih i uličnih pasa, ali su obrađene i druge teme koje pomažu stvaranju pozitivne i tople veze između psa i čovjeka, uključujući i osnove odgovornog vlasništva.

“Sretni smo što smo upoznali i dobili priliku da se družimo sa djecom Doma “Bjelave” i nadamo se da je ovo samo početak našeg prijateljstva. Ova posjeta dio je naše posvećenosti radu sa lokalnom zajednicom”, rekao je Anel Bećirović, Vođa projekta DTBH.

Dogs Trust trenutno provodi kampanju besplatne sterilizacije u Kantonu Sarajevo i u Istočnom Sarajevu. Kampanja koja je počela 26. maja i koja će trajati do 11. juna uključuje i vlasničke pse i pse lutalice.