Veliki gubitak za Dogs Trust: Umro je veliki borac za dobrobit pasa i sjajan čovjek, naš Izvršni direktor, Adrian Burder

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u Bosni i Hercegovini vas s velikom žalošću obavještava da je veliki borac za dobrobit pasa, Izvršni direktor Fondacije, Adrian Burder, nakon kratke bolesti nenadano preminuo 31.10.2018.

Kao prvi čovjek Fondacije, Adrian se u okviru međunarodnih aktivnosti Fondacije posebno zalagao za Bosnu i Hercegovinu i često je posjećivao naš tim. Njegova velika želja je bila da, uz naš posvećeni rad te znanje i resurse Fondacije, pomognemo lokalnoj zajednici da na human način dođe do dana kada će psi živjeti samo sa svojim odgovornim vlasnicima, a ne nezbrinuti na ulicama.

Fondacija Dogs Trust kroz programe koje kreira, koordinira i finansira, još od 2012. godine pomaže sistemsko unapređenje dobrobiti pasa, što direktno pomaže i zajednici da se problem s napuštenim psima riješi. Uvjereni smo da psi mogu biti sretni samo ako su i ljudi sretni, ali i obratno. U čast i sjećanje na Adriana, nastavljamo s našim zalaganjem u skladu s misijom Fondacije i ka cilju s kojim i psi i zajednica dobijaju!