Veliko druženje za vlasnike pasa – “U susret ljetu 2018. sa Vašim psom”

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH je u utorak, 3.7.2018. godine na Vilsonovom šetalištu, kod Glavne bine, organizovalo veliko druženje za vlasnike pasa, za one koji razmišljaju o tome da nabave psa, za ljubitelje pasa, te za djecu i roditelje.

U okviru događaja, vrpcu za obilježavanje zvaničnog početka Programa fostering udomljavanja presjekli su Izvršni direktor Fondacije Dogs Trust, Adrian Burder, i članica Upravnog odbora – prethodna, dugogodišnja izvršna direktorica, Clarissa Baldwin.

Ovom prilikom predstavljen je koordinator Fostering programa, Amer Talić, Fostering volonteri, Tanja Đozo i Hana Mušović, a zvijezda događaja bio je pas Teo, prvi napušteni pas kojem će se u okviru ovog programa tražiti trajni, sretni dom.

Događaj je također bio prilika da svi gosti pogledaju kreativne, simpatične fotografije koje su vlasnici pasa poslali Predstavništvu u okviru foto takmičenja “Kako moj pas i ja ličimo”, pri čemu su vlasnici 20 fotografija koje su proglašene kao najbolje kao nagrade dobili ljetni poklon paket, uokvirenu umjetničku karikaturu sebe i svog psa, kao i vaučer za prvu praonicu za pse, Šape i šamponi, u vrijednosti od 10 konvertibilinih maraka (Energopetrol pumpa na Čengić Vili), što je doprinos Dogs Trust prijatelja iz Energopetrola i Holdina d.o.o.

Najmlađi posjetioci su se zabavili na edukativno-zabavnoj radionici i sa sobom, pored ljetnih poklona, ponijeli i posebni set sa igrama koje su voljeli njihovi stariji članovi porodice – “Dogs Trust Retro Kids Set”!

Svi posjetioci također su dobili ljetni poklon paket, te prvo izdanje časopisa Predstavništva, “Cukica”, koji će od sada izlaziti dva puta godišnje.

Časopis ima korisne i zanimljive sadržaje za vlasnike i ljubiteljie pasa, roditelje i djecu, te sve zainteresovane za trajno, humano i zakonsko rješavanje problema napuštenih pasa.

Dogs Trust ljetni poklon paket za vlasnike pasa uključuje: Dogs Trust peškir za plažu, bluetooth zvučnik, loptu za plažu, majicu, kačket, jastuk za psa, pojas za auto za psa, prsnik za psa, povodac, ogrlicu, maramu, običnu i transportnu posudu za vodu i hranu, igračku za psa, dekicu, podlogu za auto, kutiju za igračke

Dogs Trust Retro Kids Set ohrabruje djecu da se igraju zajedno, u prirodi i na čistom zraku, a sadrži opremu i savjete za igre: klikeri, lastiš, školica, preskakanje štrika, pola-cijelo (sličice)

Pobjednici nagradnog foto takmičenja “Kako moj pas i ja ličimo” su:

1. Belma Ustović i Tama
2. Ajla Dizdarević i Markus
3. Adela Čomić i pas Ajs
4. Dragana Batajić i Didi
5. Ida Alibegović i Rocky
6. Nermin Hasanbegović i Linda
7. Samira Trešnjo i Doni
8. Samra Džumhur i Sigi
9. Sinan Kurtović i Kent
10. Vildana Deljkić i Minja
11. Selma Hatić i Toni
12. Ibro Hodžić i Roxy
13. Marija Spirkovska i Molly
14. Dženan Imamović i Tila
15. Đenita Merdan i Lory
16. Adana Rovčanin i Chilly
17. Sanela Sakić i Soni
18. Haris Hajrić i Tesa
19. Fehim Hasečić i Smoki Aron
20. Nerma Gušo i Astra