ZdrAV ZdrAV: Dogs Trust Bosna i Hercegovina (DTBH) organizirao zabavno edukativne sadržaje za velike i male ljubitelje pasa

Dogs Trust Bosne i Hercegvovine (DTBH) koji trenutno provodi kampanju besplatne sterilizacije vlasničkih pasa u Kantonu Sarajevo i u Istočnom Sarajevu, je na platou BBI Centra u Sarajevu u subotu, 29.3.2014. godine organizirao veliki edukativno-zabavni događaj za male i velike ljubitelje pasa.

Događaj koji je bio upriličen između 11:00 i 15:00 sati bio je sjajna prilika za vlasnike pasa, ali i za djecu i sve ljubitelje pasa, da izađu i zabave se, dobiju odgovore na svoja pitanja, saznaju više o kampanji i da zakažu procedure besplatne sterilizacije na licu mjesta.

Djeca su učestvovala u interaktivnim obrazovno-zabavnim radionicama i naučili o sigurnosti u blizini pasa, ali poseban događaj bio je susret sa zvijezdom kampanje ”ZdrAV ZdrAV”, sretnim i prijateljski raspoloženim psom, Aleksom. Pobjednici kviza koji su imali najbolje znanje o brizi za pse i sterilizaciji, kući su otišli sa zajedničkom fotografijom sa Aleksom!

Tokom događaja koji je upotpunjen DJ muzikom, članovi DTBH i stručnjaci iz klinika koje učestvuju u Kampanji odgovarali su na pitanja posjetilaca, dok su volonteri brinuli da se posjetioci dobro zabavljaju i da sa sobom ponesu korisne materijale.

”Zadovoljstvo nam je doprinijeti zajednici i vidjeti toliko naših građana ovdje danas, posebno djecu koji su najvažniji članovi društva. Ovdje smo kako bismo naglasili važnost odgovornog vlasništva pasa, i ovim značajno doprinijeli upravljanju populacijom pasa na ulici. Kampanja besplatne sterilizacije i mikročipinga koja se odvija u Kantonu Sarajevo i Istočnom Sarajevu je u jeku i zadovoljstvo nam je objaviti da imamo sjajne preliminarne rezultate – u prvoj polovini kampanje obrađeno je blizu 350 pasa”, rekao je Anel Bećirović, Projekt menadžer DTBH, i dodao da su ”sigurnost i dobrostanje zajednice prioritet za Dogs Trust, jer vjerujemo da psi mogu biti sretni jedino ako su ljudi sretni”.

Dogs Trust posebno ponosan na činjenicu da lokalna zajednica sve više prepoznaje i cijeni njegov rad.

”Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim kompaniji dm, koja je kao društveno odgovorna kompanija distribucijom informativnih materijala u 15 svojih prodavnica dala svoj doprinos našoj kampanji”, rekao je Bećirović.

Kampanja besplatne sterilizacije vlasničkih pasa u Kantonu Sarajevo i Istočnom Sarajevu dio je mjera sveobuhvatne kontrole populacije pasa i doprinosi smanjenju broja pasa na ulici. Kampanja koja je počela 17.3.2014. trajat će do 12.4.2014. godine.

Pozivamo sve vlasnike nesteriliziranih pasa da iskoriste ovu priliku i da do 12. aprila zakažu besplatnu sterilizaciju i mikročiping za svog psa sa jednom od klinika koje učestvuju u kampanji. Za više informacija, kontaktirajte našu info liniju (033 83 76 49), ili posjetite našu web stranicu (www.dogstrust.ba) i Facebook stranicu (Dogs Trust BiH).